ville ha ett par bra arbetsgivare

Med alla de arbetsgivare och rekryterare skräckhistorier där ute, verkar det bara passande att vi tar oss tid att uppmärksamma och fira de sällsynta pärlor som råkar existera. Medan vi alla kan ta lärdom av de fruktansvärda berättelser vi hör, vi kanske kan ta en mer värdefull läxa från några av de goda för en förändring.

En ung marknadsanalytiker förmedlas nyligen till mig en sådan bra kille story. Det verkar som att när den här analytikern först appliceras på en ny platsannons och fick ett svar, kände hon skyldig att informera potentiella arbetsgivare om att hon var i själva verket ett par månader tillsammans i en graviditet. Jag tror att denna ärlighet talar till karaktären av analytiker, som de flesta av oss har stött på (eller kanske har själva varit) kandidater som hellre undanhåller denna känsligt ämne information förrän det nya jobbet var helt säker. Och vem kan klandra dem? Federal förordning, skyddande lagstadgade handlingar och tydlig rättspraxis åt sidan, chanserna för en synbart gravid kvinna som valts för sysselsättningen under andra inte i hennes liknande tillstånd är ungefär lika bra som min vinnande nästa års American Idol tävling. (Tips: Jag är något äldre än kravet).

Förblev emellertid denna analytiker trogen sig själv och till den aktuella arbetsgivaren. Den lilla arbetsgivare som hon tillämpade hade annonserat efter en ny marknadsföring läge som passar den här analytikern perfekt. Men liksom många arbetssökande möter under jakten, annat än en flyktig webbplats översyn, var mycket av företagskulturen en okänd. Kanske var analytikerns ärlighet om hennes tillstånd som hetsade det goda beteendet respons från potentiella arbetsgivare, som var mer än beredd inte bara att underhålla möjligheten att hyra antingen en gravid kandidat eller en helt ny förälder, men som visade en nådig vilja att tillgodose hennes prenatal schema när arrangera intervju gånger. Eller kanske, cyniska som vi alla har vuxit om oattraktiva arbetsgivare beteenden, kanske den här var annorlunda från resten.

Olika faktiskt. Snabbspola flera veckor till den förväntade schemaläggning av de sista omgångarna urvalsintervju, och en mycket oväntad tidig ankomst landade denna hoppfulla analytiker på BB i fem dagar att återhämta sig från en nödsituation C-sektionen leverans. Denna nya mamma var säker på att hon hade gått miste om denna möjlighet till sysselsättning givet hennes situation, så när den potentiella arbetsgivaren kallas att schemalägga den slutliga intervjun medan hon fortfarande var på sjukhuset återhämta sig, hennes första antagande var att hon inte hade något annat alternativ än att överens om att tillmötesgå begäran intervjun schemaläggning för mycket nästa dag. Hon visste att det fanns några andra kandidater i finalrundan, så hon fast besluten att få sig själv att den här intervjun, oavsett hennes fysiska tillstånd.

När arbetsgivaren insåg var denna kandidat var och vad hennes tillstånd var, skulle de har absolut ingen del av schemaläggning henne för en omedelbar intervju. Den hyra huvudansvarige insisterade att moderns hälsa och återhämtning var långt viktigare än några veckor av schemaläggning tid, så huvudmannen skjuts hela slutliga urvalet omgången av intervjuer, omläggning alla de andra kandidaterna under övervägande, under flera veckor senare.

Denna arbetsgivarens agerande i och för sig skulle inte vara så anmärkningsvärt om det inte vore för det faktum att det var både onödigt och oväntat. När allt hade arbetsgivaren flera andra livskraftiga kandidater, och de flesta av de andra företag som jag känner skulle inte tänka två gånger för att repa sjukhuset patienten från sin lista, fortsätter med sina ursprungliga intervjun scheman och välja en hyra från gruppen som hyses företagets tid . Men tydligen var detta företag mycket olika, vilket talade volymer till denna kandidat och gjorde hennes beslut att acceptera ett erbjudande om att arbeta för denna arbetsgivare allt lättare. Och ett och ett halvt år senare, hon fortfarande grundligt älskar där hon arbetar