visdom i ett medicinskt call center

Det finns inget sätt att förstå precis hur mycket ett medicinskt call center kan hjälpa din praktik tills du tar steget och kontrakt med ett. Vad många läkare don? T inse är att de riskerar att förlora patienter när någon ringer med en medicinsk fråga och kan, AOT nå en levande person. Dina patienter är ofta rädd och utan riktning, och de bara behöver någon som kan ge dem de råd de behöver för att få igenom natten tills de kan boka en tid för din kontorstid. Detta inkluderar frågor om postoperativa vård eller frågor receptbelagda. Ofta enkla instruktioner är allt de behöver för att lugna sina rädslor, men de kan behöva någon som kan se varningssignaler och skicka dem till akuten. Om du eller hur? T på ditt kontor och de kan? T nå någon med sina frågor, kan fler problem uppstå.

Med ett medicinskt call center, kan du vara säker på att dina patienter kommer att nå en levande person varje gång de ringer. Dessa telefonsvarare anställda är medicinskt utbildade, vilket innebär att de har den kunskap som krävs för att ge medicinska råd. Med utbildade sjuksköterskor och tekniker på personal, kan du räkna på din medicinska callcenter för att förstå HIPAA sekretesspolicy, och som kommer att underlätta eventuella rättsliga rädslor du kan ha. Dessa medicinska callcenter anställda är fullt kapabla att hantera eventuella och alla efter kontorstid samtal som kontoret kan få, och som kommer att lämna dig med mer tid att njuta av avkoppling och tid för familjen.

Det finns möjlighet att hantera dina egna medicinska samtal, även om du måste svara dem hemifrån. Kom bara ihåg att du kommer att förlora din värdefulla personliga tid om du tänker svara på varje samtal du får från patienter efter din kontorstid är över. Du kan också genomföra egna callcenter, men du borde inse hur mycket mer arbete som kommer att vara för dig när du ska räkna ut schemaläggning, löner och förmåner med din nya medarbetare. Det, aos säkert mycket lättare att ingå avtal med ett medicinskt call center och betala månadsavgifter. Du kommer att finna att det är mycket billigare än att starta eget, och mycket mindre stress i det långa loppet. I ingen tid alls, kommer du att börja se en skillnad i din vinst. Din praktik kommer att börja blomstra som dina patienter att inse att du har deras bästa för ögonen, och de, Äôll gärna skicka fler patienter på ditt sätt.