webbplats utformning och lead generation

Webbplatser används som bäddar för lead generation när callcenter beslutar att arbeta för web leder. Precis som de används som grund för denna försäljning lead generation process, de webbplatser måste mäta upp till vissa normer. Användare som kommer till kunders webbplatser på grund av SEO eller sociala medier marknadsföring inte kommer att konvertera till leads om de inte hittar vad de letar efter. Om utseendet eller känslan av webbplatsen repellerar inkommande besökare, kan användaren lämna och aldrig komma tillbaka. Å andra sidan, om de gillar vad de har kommit över, kan du räkna med upprepade besök och leder även webben. Det finns några riktlinjer att BPO webbdesigners behöver veta. Låt oss ta en snabb titt!

Först flera webbplatser använder Flash introduktioner och pop-ups för att välkomna användaren. Sådana introduktioner är inte tillrådligt för lead generation hårddiskar. När användaren har kommit över webbplatsen, de vill läsa och veta vad du har att erbjuda. Flash intros tar lång tid att ladda upp och äta upp dyrbar tid på Internet. Om du studerar trender av webbplatser och användarnas beteende, kommer du att notera att de flesta användare röra sig bort från webbplatser när de konfronteras med en lång uppladdning tid. Detta ökar det som kallas avvisningsfrekvens. Med andra ord, navigerar BPO vinster ingenting från sådan trafik som besöker men borta utan att kontrollera någon sida eller klicka på någon webblänkar. Annat än Flash-intron, tunga bilder och grafik är andra spoilsports att kasta försäljning leda generation off-knappen.

Andra måste de webbplatser som du använder för generering ha enklare navigering. Länkarna och inre sidor ska ordnas på ett synkroniserat sätt. Användare får inte ha några problem att gå till den sida som de letar efter. Smidig navigering är endast möjligt när call center webbdesigners studera innehållet på webbplatsen och peka ut vilken typ av användare kommer till webbplatsen. Ett enkelt exempel skulle vara att hålla kontrollampa färger som leder till vissa inre sidor på webbplatsen. Det måste finnas en organisk enhet i hur webbplatsen är konstruerad. Användaren får inte känna att länkarna sporadiskt placerade eller obekvämt för enkel navigering.

Tredje, är innehållet på webbplatsen primära när det gäller försäljning leda generation. Användarna kan nå ett beslut endast när callcenter kan övertyga dem utifrån vad som skrivs på hemsidan. Den webbplats utformning spelar en viktig roll i detta. Ett enkelt exempel är att göra webbplatsen bild-rik när riktad användargrupp är senior kortplatsen. Eftersom äldre människor kan ha problem med att läsa innehållet på webbplatsen, skulle bilderna passa ändamålet. BPO webbdesigners måste bygga upp webbplatser enligt behovet av projektet. Med sociala nätverk knappar för Facebook eller Twitter delning är ett annat plus för en webbplats. Lättare att fylla lead generation former är ett måste också.